Tarihi güneş gözlüğü Eskimolar tarafından kullanılan tahta gözlükler dar yarıkları karlı bölgelerde kamaşmayı çok azaltmakta idi
1-Cam Materyalleri
Organik, polikarbonat, triveks
Bu materyaller UV geçirmezler.
2-Renklendirme
Görünür ışığın istenmeyen dalga boylarını emilimini sağlar.
3-Yansıtıcı kaplama (Ayna kaplama)
İstenmeyen dalga boylarını yansıtır.
4-Polarize etme özelliği
Ortamdaki yansımalardan korur.
Doğal ve yapay ışık kaynakları tüm düzlemlerde ışık dalgaları yayarlar. Yatay, dikey ve diğer düzlemlerde titreşim gösteren ışık demetleri polarize olmayan ışık demetleridir. Işığın polarize olması için yayılma düzlemi boyunca yalnızca tek bir düzlemde titreşim göstermesi gerekmektedir. Tüm düzlemlerde titreşim gösteren ışık, cam, deniz yüzeyi, ıslak yol gibi yansıtıcı yüzeye çarptığında çarpma açısına dik olarak yansıyarak polarizasyon gösterirler.
Polarize güneş gözlükleri kamaşma yapan yansımış güneş ışınlarını azaltmak için kullanılırlar. Polarize güneş gözlüğünün ekseni yansımaya dik olarak yerleştirilirse yalnızca dikey yayılan ışık titreşimlerinin geçmesine izin verecek ve yatay yansımalar polarize filtre tarafından tutulacaktır. Polarize filtre, ışığı emen tabakaların plastik iki cam tabakası arasına yapıştırılıp, sıkıştırılması ile elde edilir. Denizciler durgun deniz yüzeyinden, sürücüler ıslak yol yüzeyinden, beton yoldan veya araba ön camından ön konsola yansıyan yatay polarize olmuş göz kamaştıran ışıktan korunmada polarize filtreli gözlüklerden çok yarar görürler. Balıkçılar ise su yüzeyinde oluşan yatay yansıma polarize cam ile kaldırıldığında su içini daha iyi görebilmektedirler.
Isıya bağımlı
Zamanla bozulma
Gözlük camları yansımasız kaplamalı ve renksiz olmalı